Ugrás a fő tartalomra

Hogyan lesz hízásból fogyás? Van megoldás? bizony van!

Hogyan lesz a hízásból fogyás? Mi a jó megoldás?

Erre a kérdésre nincs egyszerű válasz, ahogy csodaszerek és csodamódszerek sem léteznek, de a jó hír az, hogy a válasz létezik. Van megoldás, és a következőkben azt több poszton keresztül le is fogom írni nektek. 


Hosszú sorozat lesz, több részből áll, de hidd el érdemes elolvasni! 💜


Fontos, hogy menet közben megtanítsak neked néhány dolgot a tested működéséről, így nem csak tudod, hanem érted is majd, mit kell tenned a szép alak elérésért és megtartásáért.

Kezdjük most a megoldás egyik kulcsának bemutatásával, ami nem más, mint az inzulin.

Mi az az inzulin?

Az inzulin a szervezet teljes anyagcseréjének, tehát a szénhidrát-, a zsír-, és a fehérje anyagcseréjének a legfőbb szabályozó hormonja. Ha bármilyen szénhidrátot eszünk, az megemeli a vércukorszintünket, erre válaszul a hasnyálmirigy kibocsátja az inzulint. Ez egy hírvivő molekula, amely „szól” a sejteknek, hogy energia jött a szervezetbe, a sejtek pedig fel tudják venni az inzulin segítségével az energiát. Olyan, mintha az inzulin egy kulcs lenne, ami kinyitja az ajtót. Ezt követően a vércukorszint rendeződik, az inzulin elbomlik.

Ez a normál folyamat.

Ha viszont az ember túl sok szénhidrátot eszik, akkor folyamatosan inzulinra van szükség. A hasnyálmirigy folyamatosan fogja termelni, a sejtek pedig egyre érzéketlenebbé válnak az inzulinra. Ez az inzulinrezisztencia. Egyre több inzulin mellett nyílik csak az ajtó, és tudják csak felhasználni a szénhidrátot a sejtek. A vércukor ezáltal ugyan csökken, a szénhidrátot felhasználják a sejtek. Viszont a bődületes mennyiségű inzulin ott fog maradni, és ez okozza a problémát.

Egyrészt ugyanis az inzulin, mint a zsír raktározásáért is felelős hormon, akadályozza a zsírbontást. Másrészt szteroid hormonná fog lebomlani, ami negatívan érinti az anyagcserét. Harmadrészt a hasnyálmirigy ki fog merülni egy idő után, nem tud már elegendő inzulint termelni és itt kezdődik a cukorbetegség, mert inzulin hiányában nem fog lebomlani a cukor. Az eredmény az lesz, hogy hízni fogunk.

Mit lehet tenni annak érdekében, hogy ez ne következzen be? 

Állítsuk vissza az anyagcserénk működését a normálisra, és ennek egyik fontos feltételeként, ne tartsuk folyamatosan magasan az inzulinszintünket, mert akadályozni fogjuk a zsírbontást.

Ha ezt komolyan vesszük, már is sokat teszünk azért, hogy a hízásból, fogyás legyen.

Szerintem ezek is érdekelni fognak :) ❤️ 

#Az inzulin módszer

#Az egész folyamat kulcsa 🔑 az inzulin? 🤔 

#A diéta amiről még nem hallottál 

#Az időszakos böjt sok sok előnye 

#egy Harwardi tanulmány az idősebb korosztály számára a böjt hatásairól. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Autofágia. Hallottál már róla?

 Meghatározza, meddig élünk Az utóbbi időben egyre többet beszélnek az autofágiáról mint az agy egészségének fenntartójáról és az élettartam növelésének eszközéről. Sokan persze gyanakodva fogadnak egy újabb titokzatos csodát ígérő idegen kifejezést, de ezúttal erre nincs okuk, hiszen 2016-ban ennek kutatásáért kapott Oszumi Josinori Nobel-díjat. A legegyszerűbb meghatározás az autofágiára az önfogyasztás , mellesleg szó szerint ezt is jelenti a kifejezés. Ez arra a természetes folyamatra utal, amelynek során a sejtek szétszedik és kitakarítják a felesleges vagy működésképtelen elemeiket. A már nem hatékony vagy rosszul működő sejtszervek, fehérjék és különféle törmelékek eltüntetésével ismét közelebb juthat a sejt az optimális működéshez. Megfelelő önfegyelemmel és előrelátással hatást gyakorolhatunk az autofágiára.  Az autofágia nemcsak azt határozhatja meg, hogy milyen jól élünk, de talán azt is, hogy mennyi ideig - írja az MBG Health. Ha...

Az időszakos böjtölés előnyei

Az időszakos böjtölés előnyei Talán a kelleténél több pozitív hatást is tulajdonítanak az időszakos böjtölésnek, mint amivel az valóban rendelkezik. A legtöbb előny úgy érzem egy kicsit eltúlzott, illetve én csak moderáltan tapasztaltam azokat. Persze vannak olyan hatások, amelyeket csak hosszú távon jelentkeznek. Ezekre még várok… Fontos megemlíteni, hogy a böjtöléssel kapcsolatos kutatások jelentős része vagy  kis mintán, vagy állatokon végzett kísérletek . Nem azt mondom, hogy a felsorolt pozitív hatások hazugságok lennének, hanem a mértékük sokkal csekélyebb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.  Az impozáns lista olvasása után tehát ne válj kultikus böjthívővé és kezdj vizespalackok beszerzésébe miközben kipakolod a hűtőszekrényed tartalmát. Kezeld helyén az előnyöket. Az időszakos böjtölés egy nagyszerű táplálkozási módszer, de nem csodapirula. A rövid szolgálati közlemény után pedig lássuk, milyen előnyökkel kecsegtet a böjtölés: 1. Serkentheti a növekedési hor...

Bulgur

Miért olyan egészséges a bulgur?   közel-keleti köret titkai. Minden, amit a bulgurról tudni érdemes. A bulgur, más néven „török rizs” nem más, mint tört búza, melyet a közel-keleti konyha több ezer éve használ köretként. Egyszerűen elkészíthető, tápláló és nagyon egészséges, nem véletlen tehát, hogy sokan ajánlják ételeink kísérőjeként a rizs helyett. A Healthline cikke összeszedte, miért is jó nekünk a  bulgur . Csupa rost és tápanyag A bulgur szárított, összetört búzaszemekből áll, elkészítéséhez leggyakrabban durumbúzát használnak, de más fajták is szóba jöhetnek. Az előfőzéskor a meghántolt búzaszemeket először lepárolják, majd kiszárítva összetörik őket. Az üzletekben már ilyen kész állapotban kapható, ezért otthon elegendő, ha leöntjük forró vízzel, majd hagyjuk, hogy jól megszívja magát vele. A rizzsel ellentétben a szemek nem ragadnak össze. A bulgur teljes kiőrlésű gabonának számít, vagyis a búzaszemek egészét fogyasztjuk. Natúr formában vagy ízesítv...