Csicseriborsó-saláta
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg csicseriborsó
- 2 lilahagyma
- 2 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 gránátalma
- 1 csokor bazsalikom
- 1 dl finom borecet
- 1 dl olívaolaj
- 1 teáskanál bors
- rukkola
- só
Elkészítés:
A csicseriborsót főzés előtti este áztasd be. Számolj azzal, hogy másnapra a duplájára dagad. A babérlevéllel, a fokhagymával és a sóval kis lángon bő egy óra alatt főzd puhára annyi vízben, hogy a csicseriborsót jól ellepje. Ha fedő nélkül készíted, nem kell puffadástól tartanod. Szűrd le, és hagyd hűlni.
Ha a csicseriborsó hideg, keverd össze az apróra vágott zöldségekkel, a hagymával, a paradicsommal, a gránátalma magjaival, a borecettel, az olívaolajjal, a sóval és a borssal. Jót tesz a kész salátának, ha legalább két-három órán át a hűtőben pihenteted, mert akkor az ízek még jobban összeérnek.
 
  
Megjegyzések
Megjegyzés küldése