A 60-as évek ( Kádár korszak) diétája . 
A hazai csodaszerek korszaka volt
Mert ha valaki fogyni szeretne, akkor mi mást is ehetne, mint csökkentett zsírtartalmú konzerveket? Több tejtermékből és húskonzervből sikerült a zsírok jó részét kinyerni, fogyást segítő mesterséges anyagokat pedig igen nehéz volt külföldről importálni, így jobb híján maradt ez. Ennek ellenére voltak törekvések édesítőszerek előállítására, valamint csökkentett szénhidráttartalmú péktermékek, főleg kenyér előállítására is, amiknek több, kevesebb sikere volt. Már 1962-ben rendelkezésre állt a megoldás, a Kende-féle kenyér, ami elmondások szerint kinézetre és ízben teljesen olyan volt, mint egy akkori zsúrkenyér, mégis csak 34-25%-ban tartalmazott szénhidrátot, míg a rendes kenyér esetében ez az arány 50-52% volt. De volt más hazai törekvés is, például 1978-ban pedig a Szegedi Paprikafeldolgozó Vállalat jelentkezett egy új fogyókúrás citromszörppel, illetve porral, amiből már a legelső évben, több mint 100 tonnát értékesítettek
 
  
Megjegyzések
Megjegyzés küldése