A csicseriborsó-lepény nálunk mindennapi eledel, hiszen nagyon jó tojáspótló, de ehetjük pizza vagy kenyér helyett is, és az elkészítése sem tart tovább, mint egy omletté. Itt most egy gombás-spenótos-fokhagymás-tejfölös feltét receptjét írom le hozzá, de egyébként bármilyen friss vagy grillezett zöldséggel, raguval kitűnő. 
Hozzávalók
1 bögre csicseriborsóliszt
1 bögre növényi tej (vagy szójajoghurt – könnyű lesz tőle)
1/4 bögre olívaolaj
só, bors, római kömény, vegamix vagy bármilyen kedvenc fűszer, fűszersó, zöld fűszer
1 tk fokhagymás fűszersó
1 ek kókuszolaj a sütéshez
A feltéthez:
200 g erdei gomba megpucolva és nagyobb szeletekre vágva
majoránna vagy tárkony
só, bors, vegamix
150 g spenót
csipet szerecsendió
kókuszolaj a sütéshez
1 doboz növényi tejföl
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
1. Kézi habverővel összekeverjük a lepény hozzávalóit, majd apránként, folyamatosan keverve vizet adagolunk hozzá, míg sűrű, de folyékony, gofritészta jellegű nem lesz a massza.
2. Egy vastagabb falú tapadásmentes serpenyőben felhevítjük a kókuszolajat, majd beleöntjük a tésztát. Lefedve aranybarnára sütjük, aztán megfordítjuk, és pár perc alatt a másik oldalát is megsütjük.
3. Közben elkészítjük a gombát és a fokhagymás alapot: egy tapadásmentes serpenyőben a gombát enyhe barnulásig pirítjuk. Rákerülhetnek a fűszerek, kivéve a sót (ha az elején besózzuk, sok levet ereszt, és nem lesz szép barna). Amikor már majdnem kész, rádobjuk a spenótleveleket, és kb. 2 perc alatt összefonnyasztjuk (de nem sütjük!). Utólag sózzuk, rakhatunk rá vegamixet is.
4. Elkeverjük a tejfölt a fűszerekkel, belenyomjuk a fokhagymákat, jó alaposan összedolgozzuk, majd megkenjük vele a csicserilepényt.
5. A tetejére halmozzuk a fűszeres-illatos spenótos gombát, szeletekre vágjuk, és már élvezhetjük is.
 
  
Megjegyzések
Megjegyzés küldése