MiĂ©rt olyan egĂ©szsĂ©ges a bulgur?               közel-keleti köret titkai. Minden, amit a bulgurrĂłl tudni Ă©rdemes. A bulgur, más nĂ©ven „török rizs” nem más, mint tört bĂşza, melyet a közel-keleti konyha több ezer Ă©ve használ köretkĂ©nt. Egyszerűen elkĂ©szĂthetĹ‘, táplálĂł Ă©s nagyon egĂ©szsĂ©ges, nem vĂ©letlen tehát, hogy sokan ajánlják Ă©teleink kĂsĂ©rĹ‘jekĂ©nt a rizs helyett. A Healthline cikke összeszedte, miĂ©rt is jĂł nekĂĽnk a  bulgur . Csupa rost Ă©s tápanyag A bulgur szárĂtott, összetört bĂşzaszemekbĹ‘l áll, elkĂ©szĂtĂ©sĂ©hez leggyakrabban durumbĂşzát használnak, de más fajták is szĂłba jöhetnek. Az elĹ‘fĹ‘zĂ©skor a meghántolt bĂşzaszemeket elĹ‘ször lepárolják, majd kiszárĂtva összetörik Ĺ‘ket. Az ĂĽzletekben már ilyen kĂ©sz állapotban kaphatĂł, ezĂ©rt otthon elegendĹ‘, ha leöntjĂĽk forrĂł vĂzzel, majd hagyjuk, hogy jĂłl megszĂvja magát vele. A rizzsel ellentĂ©tben a szemek nem ragadnak össze. A bulgur teljes kiĹ‘rlĂ©sű gabonának számĂt, vagyis a bĂşzaszemek egĂ©szĂ©t fogyasztjuk. NatĂşr formában vagy ĂzesĂtv...
 
 
Megjegyzések
Megjegyzés küldése