Ugrás a fő tartalomra

Erre figyelj ha hosszan tartó parfüm illatot szeretnél.

A következő 5 dologra figyelj, hogy tovább maradjon parfüm a parfüm!
A következő 5 dologra figyelj, hogy tovább maradjon parfüm a parfüm!
Tartsd távol a napfénytől!

Jól néz ki, ha csodás parfümös üvegek sorakoznak az ablakban, de a szakértők szerint ez a lehető legrosszabb hely, a fény ugyanis lebontja az illatanyag molekuláit, így a parfüm összetétele nem lesz stabil és könnyebben oxidálódhat.

Ne legyen állandóan melegben!

A hő lebontja az illatmolekulákat és megváltoztatja kémiai összetételét a parfümödnek, így az ajánlások szerint érdemes 15 fok alatti hőmérsékleten tárolni az üvegcsédet.

Használd, amíg nem fogy ki

Ha félig üres az üveged, a benne lévő oxigén növeli a változás kockázatát. Sokan egyszerre jópár üveget használnak, váltakoztatva, így sok illat pont amiatt megy tönkre, mert mondjuk jó ideig csak félig van tele. Az erős illatokra ez még inkább igaz, így ha jót akarsz a parfümödnek, használd, amíg ki nem fogy!

Tárold zárt helyen!

Vízcseppek, hő, pára.. A fürdőszoba nem a legideálisabb hely a parfüm tárolására, ellenben mondjuk a fehérneműs fiók pont megfelelő. Vagy tárolhatod a szekrényben, az eredeti dobozában is kedvenceidet!

Próbáld ki a hűtőt!

A hűtőszekrényben épp megfelelő a hőmérséklet, ám ha állandóan nyitogatják az ajtaját, túl sok fény éri az üveget. A fagyasztó sem rossz ötlet, az alkohol miatt úgysem fagy meg a parfüm, de a sima hűtő is rendben van - ez esetben csomagold be egy fóliába az üveget!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Autofágia. Hallottál már róla?

 Meghatározza, meddig élünk Az utóbbi időben egyre többet beszélnek az autofágiáról mint az agy egészségének fenntartójáról és az élettartam növelésének eszközéről. Sokan persze gyanakodva fogadnak egy újabb titokzatos csodát ígérő idegen kifejezést, de ezúttal erre nincs okuk, hiszen 2016-ban ennek kutatásáért kapott Oszumi Josinori Nobel-díjat. A legegyszerűbb meghatározás az autofágiára az önfogyasztás , mellesleg szó szerint ezt is jelenti a kifejezés. Ez arra a természetes folyamatra utal, amelynek során a sejtek szétszedik és kitakarítják a felesleges vagy működésképtelen elemeiket. A már nem hatékony vagy rosszul működő sejtszervek, fehérjék és különféle törmelékek eltüntetésével ismét közelebb juthat a sejt az optimális működéshez. Megfelelő önfegyelemmel és előrelátással hatást gyakorolhatunk az autofágiára.  Az autofágia nemcsak azt határozhatja meg, hogy milyen jól élünk, de talán azt is, hogy mennyi ideig - írja az MBG Health. Ha...

Az időszakos böjtölés előnyei

Az időszakos böjtölés előnyei Talán a kelleténél több pozitív hatást is tulajdonítanak az időszakos böjtölésnek, mint amivel az valóban rendelkezik. A legtöbb előny úgy érzem egy kicsit eltúlzott, illetve én csak moderáltan tapasztaltam azokat. Persze vannak olyan hatások, amelyeket csak hosszú távon jelentkeznek. Ezekre még várok… Fontos megemlíteni, hogy a böjtöléssel kapcsolatos kutatások jelentős része vagy  kis mintán, vagy állatokon végzett kísérletek . Nem azt mondom, hogy a felsorolt pozitív hatások hazugságok lennének, hanem a mértékük sokkal csekélyebb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.  Az impozáns lista olvasása után tehát ne válj kultikus böjthívővé és kezdj vizespalackok beszerzésébe miközben kipakolod a hűtőszekrényed tartalmát. Kezeld helyén az előnyöket. Az időszakos böjtölés egy nagyszerű táplálkozási módszer, de nem csodapirula. A rövid szolgálati közlemény után pedig lássuk, milyen előnyökkel kecsegtet a böjtölés: 1. Serkentheti a növekedési hor...

Bulgur

Miért olyan egészséges a bulgur?   közel-keleti köret titkai. Minden, amit a bulgurról tudni érdemes. A bulgur, más néven „török rizs” nem más, mint tört búza, melyet a közel-keleti konyha több ezer éve használ köretként. Egyszerűen elkészíthető, tápláló és nagyon egészséges, nem véletlen tehát, hogy sokan ajánlják ételeink kísérőjeként a rizs helyett. A Healthline cikke összeszedte, miért is jó nekünk a  bulgur . Csupa rost és tápanyag A bulgur szárított, összetört búzaszemekből áll, elkészítéséhez leggyakrabban durumbúzát használnak, de más fajták is szóba jöhetnek. Az előfőzéskor a meghántolt búzaszemeket először lepárolják, majd kiszárítva összetörik őket. Az üzletekben már ilyen kész állapotban kapható, ezért otthon elegendő, ha leöntjük forró vízzel, majd hagyjuk, hogy jól megszívja magát vele. A rizzsel ellentétben a szemek nem ragadnak össze. A bulgur teljes kiőrlésű gabonának számít, vagyis a búzaszemek egészét fogyasztjuk. Natúr formában vagy ízesítv...