Ugrás a fő tartalomra

💜 Ezt a zöldségcsipszet nem tudod majd abbahagyni!

Zöldségcsipsz 💜💜

Ki ne szeretne néhanapján nassolni egy kicsit? De ha egyszer már nassolunk, akkor lehetőség szerint tegyük azt egészségesen! Egy olyan házi zöldségcsipsz alapreceptet osztunk most meg veletek, ami gyorsan összedobható, végtelenül ízletes és lényegében úgy ízesítitek, ahogy csak szeretnétek. Mi a legjobban céklából, sárgarépából és édesburgonyából szeretjük elkészíteni, így ennek a metódusát olvashatjátok a most következő leírásban.

               
               A RECEPT

 ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC
 3-4 SZEMÉLYRE
Zöldségcsipsz alaprecept
HOZZÁVALÓK
3 nagy darab nyers cékla
3 nagy darab édesburgonya
6 közepes darab sárgarépa
olíva olaj
nagyszemű tengeri só
1-2 szál rozmaring (ízlés szerint)
1. lépés
A zöldségeket megmossuk és meghámozzuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alsó-felső sütésen, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. lépés
A zöldségeket lehelet vékony szeletekre vágjuk, preferáltan zöldség szelővel. A sütőpapírt vékonyan átkenjük az olívaolajjal.
3. lépés
A zöldségeket egy tálba tesszük, besózzuk, alaposan átforgatjuk, hogy mindenhova jusson belőle.
4. lépés
Ezután a karikákat, vagy hosszanti csíkokat felhelyezzük a sütőpapírra, és a felfelé levő felüket is enyhén átkenjük olívaolajjal. Ha szeretnénk, ízesíthetjük rozmaringgal, borssal, egyéb fűszerrel: ez esetben ezekkel is szórjuk meg a szeleteinket!
5. lépés
Sütőtől függően 20-30 percig sütjük őket, amíg ropogósak nem lesznek, de negyed óra után azért nézzünk rájuk, mert könnyen megéghetnek!
6. lépés
Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd szedjük zsírpapírba, vagy tálkába! Jó nassolást!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Autofágia. Hallottál már róla?

 Meghatározza, meddig élünk Az utóbbi időben egyre többet beszélnek az autofágiáról mint az agy egészségének fenntartójáról és az élettartam növelésének eszközéről. Sokan persze gyanakodva fogadnak egy újabb titokzatos csodát ígérő idegen kifejezést, de ezúttal erre nincs okuk, hiszen 2016-ban ennek kutatásáért kapott Oszumi Josinori Nobel-díjat. A legegyszerűbb meghatározás az autofágiára az önfogyasztás , mellesleg szó szerint ezt is jelenti a kifejezés. Ez arra a természetes folyamatra utal, amelynek során a sejtek szétszedik és kitakarítják a felesleges vagy működésképtelen elemeiket. A már nem hatékony vagy rosszul működő sejtszervek, fehérjék és különféle törmelékek eltüntetésével ismét közelebb juthat a sejt az optimális működéshez. Megfelelő önfegyelemmel és előrelátással hatást gyakorolhatunk az autofágiára.  Az autofágia nemcsak azt határozhatja meg, hogy milyen jól élünk, de talán azt is, hogy mennyi ideig - írja az MBG Health. Ha...

Az időszakos böjtölés előnyei

Az időszakos böjtölés előnyei Talán a kelleténél több pozitív hatást is tulajdonítanak az időszakos böjtölésnek, mint amivel az valóban rendelkezik. A legtöbb előny úgy érzem egy kicsit eltúlzott, illetve én csak moderáltan tapasztaltam azokat. Persze vannak olyan hatások, amelyeket csak hosszú távon jelentkeznek. Ezekre még várok… Fontos megemlíteni, hogy a böjtöléssel kapcsolatos kutatások jelentős része vagy  kis mintán, vagy állatokon végzett kísérletek . Nem azt mondom, hogy a felsorolt pozitív hatások hazugságok lennének, hanem a mértékük sokkal csekélyebb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.  Az impozáns lista olvasása után tehát ne válj kultikus böjthívővé és kezdj vizespalackok beszerzésébe miközben kipakolod a hűtőszekrényed tartalmát. Kezeld helyén az előnyöket. Az időszakos böjtölés egy nagyszerű táplálkozási módszer, de nem csodapirula. A rövid szolgálati közlemény után pedig lássuk, milyen előnyökkel kecsegtet a böjtölés: 1. Serkentheti a növekedési hor...

Bulgur

Miért olyan egészséges a bulgur?   közel-keleti köret titkai. Minden, amit a bulgurról tudni érdemes. A bulgur, más néven „török rizs” nem más, mint tört búza, melyet a közel-keleti konyha több ezer éve használ köretként. Egyszerűen elkészíthető, tápláló és nagyon egészséges, nem véletlen tehát, hogy sokan ajánlják ételeink kísérőjeként a rizs helyett. A Healthline cikke összeszedte, miért is jó nekünk a  bulgur . Csupa rost és tápanyag A bulgur szárított, összetört búzaszemekből áll, elkészítéséhez leggyakrabban durumbúzát használnak, de más fajták is szóba jöhetnek. Az előfőzéskor a meghántolt búzaszemeket először lepárolják, majd kiszárítva összetörik őket. Az üzletekben már ilyen kész állapotban kapható, ezért otthon elegendő, ha leöntjük forró vízzel, majd hagyjuk, hogy jól megszívja magát vele. A rizzsel ellentétben a szemek nem ragadnak össze. A bulgur teljes kiőrlésű gabonának számít, vagyis a búzaszemek egészét fogyasztjuk. Natúr formában vagy ízesítv...