Paprikás csirkemellsonka házilag

könnyű| előkészület 10 perc| sütés 40 perc
hozzávalók / 12 adag
- 2 db csirkemell filé
- 1 ek méz
- 1 ek só
- bors ízlés szerint
- 2 db babérlevél
- 2 ek fűszerpaprika
- 1 tk füstölt pirospaprika
- elkészítés
- A csirkemell filéket vágjuk félbe, de ne teljesen, hogy ki tudjuk hajtogatni mint egy könyvet
- Először kenjük be mézzel, majd szórjuk meg a sóval, borssal, esetleg egyéb tetszés szerinti fűszerekkel még.
- Ezt követően tegyük egy zacskóba pár babérlevél társaságában, így hagyjuk pácolódni legalább egy éjszakára, de akár 1-2 napig is.
- Mielőtt megsütnénk, áztassuk hideg vízbe 20 percre, hogy kivonjuk a sok sót.
- Törölgessük le róluk a vizet, majd tekerjük össze a két csirkemellet. Tegyük egy sütőzacskóba, amiben próbáljuk meg henger formájúra formázni úgy, hogy mint egy szaloncukrot jó szorosan kössük meg a zacskó két végét vagy gumival rögzítsük. Több recept szerint folpack-ba is lehet tekerni, de akor nem sütni hanem főzni kell (forró vízbe tenni, ismét felforralni, majd elzárni, és fedő alatt hagyni kihűlni kb. 6-7 óra alatt). Szerintem sütve finomabb, nekem az a megoldás nem igazán tetszett.
- A sütőzacskóban aztán 40 percig süssük a csirkemellet 180 fokon.
- Ezt követően szedjük ki a zacskóból, és pihentessük pár percig, aztán még melegen forgassuk bele a kétféle paprika keverékébe.
- Pár órára, de ha lehet egy éjszakára tegyük hűtőbe, majd szeletelhetjük. Nagyon vékony szeletet nem fogunk tudni vágni.
- sütési hőfok: 180°C
Megjegyzések
Megjegyzés küldése