Illatos, omlĂłs, citromos csirkemell.
hozzávalók / 4 adag
A csirkéhez
3 db tojásfehérje
0.5 dl vĂz
100 g Ă©tkezĂ©si kemĂ©nyĂtĹ‘
500 g csirkemell filé
A szĂłszhoz
1 dl citromlé
4 ek szĂłjaszĂłsz
3 dl vĂz
100 g barna cukor
0.5 citromból nyert citromhéj
2 evĹ‘kanál Ă©tkezĂ©si kemĂ©nyĂtĹ‘
hirdetés
elkĂ©szĂtĂ©s
A csirkemelleket csĂkokra vágjuk Ă©s fĂ©lretesszĂĽk. A tojásfehĂ©rjĂ©ket egy kevĂ©s vĂzzel enyhĂ©n felverjĂĽk, majd rĂ©szletekben belekeverjĂĽk a kemĂ©nyĂtĹ‘t. A kemĂ©nyĂtĹ‘s masszába belekeverjĂĽk a csirkemellcsĂkokat, majd lefedve, 15 percig pihentetjĂĽk.
Közben elkĂ©szĂtjĂĽk a citromos szĂłszt. Egy tálba öntjĂĽk az alapanyagokat, csomĂłmentesre keverjĂĽk, Ă©s felhasználásig fĂ©lretesszĂĽk.
Egy nagy serpenyĹ‘ben olajat hevĂtĂĽnk, majd aranybarnára sĂĽtjĂĽk a kemĂ©nyĂtĹ‘s masszával bevont csirkemelleket, majd papĂrtörlĹ‘vel bĂ©lelt tálra tesszĂĽk Ĺ‘ket.
A serpenyĹ‘ben maradt olajat kiöntjĂĽk, majd visszatesszĂĽk az edĂ©nyt a tűzre, beleöntjĂĽk a citromos szĂłszt, Ă©s nagy lángon, gyakori kavargatás mellett besűrĂtjĂĽk.
Visszavesszük a lángot, beledobáljuk a kisült csirkemelleket, és jól átforgatjuk a csirkéket, hogy mindenhol befedje a citromos máz.
Citromkarikákkal és petrezselyemmel tálaljuk.
 
   
   
   
  
Megjegyzések
Megjegyzés küldése