Ugrás a fő tartalomra

Karfiolból pizza? Ugyan már!?!? 🤣 pedig a receptet itt találod! 💜

Igen, jól olvastad: olyan pizzáról van szó, amelynek a tésztája elsősorban karfiolból készül.

Karfiolpizza könnyű paradicsomszósszal

A karfiolpizza egyre népszerűbb diétázók körében és nem véletlenül: kiválóan lehet a lisztet helyettesíteni ezzel az egyszerű, könnyű eljárással. Íme a recept:

RECEPT
 ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 35 PERC
 1-2 FŐRE SZEMÉLYRE

Karfiolpizza
HOZZÁVALÓK
35 dkg karfiol rózsáira szedve
10 dkg darált mandula
1-2 tojás (mérettől függ)
csapott teáskanál só
2 teáskanál szárított oregánó vagy bazsalikom
A paradicsomszószt így készítsd el:

Hozzávalók: 1 daraboltparadicsom-konzerv, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só, 1 evőkanál olívaolaj, 1-2 teáskanál szárított oregánó vagy bazsalikom. Elkészítés: Lábasban keverd össze a hozzávalókat, és rottyantsd össze.  

 

1. lépés
A karfiolt késes aprítóval daráld le. Lobogó vízben főzd 5 percet, majd szűrd le, hűtsd ki és nyomkodd ki belőle a nedvességet.
2. lépés
A sütőt melegítsd elő 200 fokra (légkeveréses).

3. lépés
Add hozzá a többi hozzávalót és alaposan keverd össze.
4. lépés
Sütőpapírra formázz belőle fél centi vastagságú, kör alakú tésztát és süsd a pizzát 15 percig.
5. lépés
Kend rá a paradicsomszószt, pakold meg feltéttel és süsd még kábé 10 percet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Autofágia. Hallottál már róla?

 Meghatározza, meddig élünk Az utóbbi időben egyre többet beszélnek az autofágiáról mint az agy egészségének fenntartójáról és az élettartam növelésének eszközéről. Sokan persze gyanakodva fogadnak egy újabb titokzatos csodát ígérő idegen kifejezést, de ezúttal erre nincs okuk, hiszen 2016-ban ennek kutatásáért kapott Oszumi Josinori Nobel-díjat. A legegyszerűbb meghatározás az autofágiára az önfogyasztás , mellesleg szó szerint ezt is jelenti a kifejezés. Ez arra a természetes folyamatra utal, amelynek során a sejtek szétszedik és kitakarítják a felesleges vagy működésképtelen elemeiket. A már nem hatékony vagy rosszul működő sejtszervek, fehérjék és különféle törmelékek eltüntetésével ismét közelebb juthat a sejt az optimális működéshez. Megfelelő önfegyelemmel és előrelátással hatást gyakorolhatunk az autofágiára.  Az autofágia nemcsak azt határozhatja meg, hogy milyen jól élünk, de talán azt is, hogy mennyi ideig - írja az MBG Health. Ha...

Az időszakos böjtölés előnyei

Az időszakos böjtölés előnyei Talán a kelleténél több pozitív hatást is tulajdonítanak az időszakos böjtölésnek, mint amivel az valóban rendelkezik. A legtöbb előny úgy érzem egy kicsit eltúlzott, illetve én csak moderáltan tapasztaltam azokat. Persze vannak olyan hatások, amelyeket csak hosszú távon jelentkeznek. Ezekre még várok… Fontos megemlíteni, hogy a böjtöléssel kapcsolatos kutatások jelentős része vagy  kis mintán, vagy állatokon végzett kísérletek . Nem azt mondom, hogy a felsorolt pozitív hatások hazugságok lennének, hanem a mértékük sokkal csekélyebb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.  Az impozáns lista olvasása után tehát ne válj kultikus böjthívővé és kezdj vizespalackok beszerzésébe miközben kipakolod a hűtőszekrényed tartalmát. Kezeld helyén az előnyöket. Az időszakos böjtölés egy nagyszerű táplálkozási módszer, de nem csodapirula. A rövid szolgálati közlemény után pedig lássuk, milyen előnyökkel kecsegtet a böjtölés: 1. Serkentheti a növekedési hor...

Bulgur

Miért olyan egészséges a bulgur?   közel-keleti köret titkai. Minden, amit a bulgurról tudni érdemes. A bulgur, más néven „török rizs” nem más, mint tört búza, melyet a közel-keleti konyha több ezer éve használ köretként. Egyszerűen elkészíthető, tápláló és nagyon egészséges, nem véletlen tehát, hogy sokan ajánlják ételeink kísérőjeként a rizs helyett. A Healthline cikke összeszedte, miért is jó nekünk a  bulgur . Csupa rost és tápanyag A bulgur szárított, összetört búzaszemekből áll, elkészítéséhez leggyakrabban durumbúzát használnak, de más fajták is szóba jöhetnek. Az előfőzéskor a meghántolt búzaszemeket először lepárolják, majd kiszárítva összetörik őket. Az üzletekben már ilyen kész állapotban kapható, ezért otthon elegendő, ha leöntjük forró vízzel, majd hagyjuk, hogy jól megszívja magát vele. A rizzsel ellentétben a szemek nem ragadnak össze. A bulgur teljes kiőrlésű gabonának számít, vagyis a búzaszemek egészét fogyasztjuk. Natúr formában vagy ízesítv...