Az édesburgonya a természet egyik legnagyszerűbb találmánya: rengeteg A, B, C, D, E, K vitamint, valamint ásványi anyagot tartalmaz, sokféleképpen elkészíthető és csak 90 kalória van 100 grammban. Simán ki lehet váltani vele a kenyeret, például ezzel a fantasztikus toast-recepttel, amellyel igazi reggeli ízbomba-élményben lehet részünk:
RECEPT
 ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC
 1 SZEMÉLYRE
Édesburgonya-pirítós
HOZZÁVALÓK
1 közepes édesburgonya (vékony szeletekre vágva)
1 keménytojás
1 ek olívaolaj
1/2 avokádó (felszeletelve)
1/2 körte (felszeletelve)
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
pirospaprika (ízlés szerint)
1. lépés
Hintsd meg az édesburgonya-szeleteket olívaolajjal.
2. lépés
Tedd be a kenyérpirítóba és a legmagasabb fokozaton pirítsd meg az édesburgonyát annyiszor, ahányszor szükséges, amíg megpuhul. (Elképzelhető, hogy 4-5-ször is kell, attól függ, milyen vékonyak a szeletek.)
3. lépés
Ha kész, tegyél rájuk egy-egy szelet avokádót, kemény tojást és körtét. Sózd, borsozd és paprikázd, ahogy jólesik.
 
   
  
Megjegyzések
Megjegyzés küldése