Ugrás a fő tartalomra

Purpur kenyér

PurPur® kenyér

A PurPur® kenyér teljes kiőrlésű purpurlisztből, teljes kiőrlésű rozslisztből és búzalisztből készül. Magas értékű összetevői, mint pl. az élelmi rostok és antociánok amiket a purpur búzaszem külső rétege tartalmaz, belekerülnek a PurPur® kenyérbe is. Ez megmutatkozik erős, ropogós héjában, zaftos bélzetében és hosszú frissességében. A purpur búza erős fűszeres íze a PurPur® kenyérben többek között tökmaggal, napraforgómaggal és dióval van kiegészítve. Az eredmény: diós, teljes íz, zaftos bélzet és rendkívül vonzó megjelenés.
A ritka és kevesek által ismert purpur búzából előállított liszt más az ízében, tartalmában és hatásában a hagyományos lisztekhez képest. A purpur búza bíbor színezete tipikus külsőt kölcsönöz a kenyérnek.

Az évszázadokon keresztül elfeledett és nem továbbnemesített purpur búza csak most fedte fel titkát, úgy különleges színével és történetével, mint értékes tartalmával. Soha nem termesztették nagy mennyiségben, így évszázadokon keresztül is természetesen maradt fent.
A bíbor szín különleges tartalmat jelez. Az antocián, mely a purpur búza héjszerkezetében található, a kenyérnek különleges színű ismertetőjegyet kölcsönöz. Az antocián tartalom a purpur búzában hozzávatőleg 10-szer magasabb, mint a hagyományos kenyérlisztben.

Az antocián a természetes sejtvédelmet szolgálja, mivel antioxidáns hatású, a szervezetben felhalmozódott ártalmas szabad gyököket leköti.

Jellemzők

Teljes kiőrlésű ősbúzaliszt felhasználásával
Kenyér. Teljes kiőrlésű ősbúzából

Átlagos tápértékek

kapható :
Aldi 
Tesco 
Spar 
Interspar 
Lipoti pékségek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Autofágia. Hallottál már róla?

 Meghatározza, meddig élünk Az utóbbi időben egyre többet beszélnek az autofágiáról mint az agy egészségének fenntartójáról és az élettartam növelésének eszközéről. Sokan persze gyanakodva fogadnak egy újabb titokzatos csodát ígérő idegen kifejezést, de ezúttal erre nincs okuk, hiszen 2016-ban ennek kutatásáért kapott Oszumi Josinori Nobel-díjat. A legegyszerűbb meghatározás az autofágiára az önfogyasztás , mellesleg szó szerint ezt is jelenti a kifejezés. Ez arra a természetes folyamatra utal, amelynek során a sejtek szétszedik és kitakarítják a felesleges vagy működésképtelen elemeiket. A már nem hatékony vagy rosszul működő sejtszervek, fehérjék és különféle törmelékek eltüntetésével ismét közelebb juthat a sejt az optimális működéshez. Megfelelő önfegyelemmel és előrelátással hatást gyakorolhatunk az autofágiára.  Az autofágia nemcsak azt határozhatja meg, hogy milyen jól élünk, de talán azt is, hogy mennyi ideig - írja az MBG Health. Ha...

Az időszakos böjtölés előnyei

Az időszakos böjtölés előnyei Talán a kelleténél több pozitív hatást is tulajdonítanak az időszakos böjtölésnek, mint amivel az valóban rendelkezik. A legtöbb előny úgy érzem egy kicsit eltúlzott, illetve én csak moderáltan tapasztaltam azokat. Persze vannak olyan hatások, amelyeket csak hosszú távon jelentkeznek. Ezekre még várok… Fontos megemlíteni, hogy a böjtöléssel kapcsolatos kutatások jelentős része vagy  kis mintán, vagy állatokon végzett kísérletek . Nem azt mondom, hogy a felsorolt pozitív hatások hazugságok lennének, hanem a mértékük sokkal csekélyebb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.  Az impozáns lista olvasása után tehát ne válj kultikus böjthívővé és kezdj vizespalackok beszerzésébe miközben kipakolod a hűtőszekrényed tartalmát. Kezeld helyén az előnyöket. Az időszakos böjtölés egy nagyszerű táplálkozási módszer, de nem csodapirula. A rövid szolgálati közlemény után pedig lássuk, milyen előnyökkel kecsegtet a böjtölés: 1. Serkentheti a növekedési hor...

Bulgur

Miért olyan egészséges a bulgur?   közel-keleti köret titkai. Minden, amit a bulgurról tudni érdemes. A bulgur, más néven „török rizs” nem más, mint tört búza, melyet a közel-keleti konyha több ezer éve használ köretként. Egyszerűen elkészíthető, tápláló és nagyon egészséges, nem véletlen tehát, hogy sokan ajánlják ételeink kísérőjeként a rizs helyett. A Healthline cikke összeszedte, miért is jó nekünk a  bulgur . Csupa rost és tápanyag A bulgur szárított, összetört búzaszemekből áll, elkészítéséhez leggyakrabban durumbúzát használnak, de más fajták is szóba jöhetnek. Az előfőzéskor a meghántolt búzaszemeket először lepárolják, majd kiszárítva összetörik őket. Az üzletekben már ilyen kész állapotban kapható, ezért otthon elegendő, ha leöntjük forró vízzel, majd hagyjuk, hogy jól megszívja magát vele. A rizzsel ellentétben a szemek nem ragadnak össze. A bulgur teljes kiőrlésű gabonának számít, vagyis a búzaszemek egészét fogyasztjuk. Natúr formában vagy ízesítv...