PurPur® kenyér
A PurPur® kenyér teljes kiőrlésű purpurlisztből, teljes kiőrlésű rozslisztből és búzalisztből készül. Magas értékű összetevői, mint pl. az élelmi rostok és antociánok amiket a purpur búzaszem külső rétege tartalmaz, belekerülnek a PurPur® kenyérbe is. Ez megmutatkozik erős, ropogós héjában, zaftos bélzetében és hosszú frissességében. A purpur búza erős fűszeres íze a PurPur® kenyérben többek között tökmaggal, napraforgómaggal és dióval van kiegészítve. Az eredmény: diós, teljes íz, zaftos bélzet és rendkívül vonzó megjelenés.
A ritka és kevesek által ismert purpur búzából előállított liszt más az ízében, tartalmában és hatásában a hagyományos lisztekhez képest. A purpur búza bíbor színezete tipikus külsőt kölcsönöz a kenyérnek.
Az évszázadokon keresztül elfeledett és nem továbbnemesített purpur búza csak most fedte fel titkát, úgy különleges színével és történetével, mint értékes tartalmával. Soha nem termesztették nagy mennyiségben, így évszázadokon keresztül is természetesen maradt fent.
A bíbor szín különleges tartalmat jelez. Az antocián, mely a purpur búza héjszerkezetében található, a kenyérnek különleges színű ismertetőjegyet kölcsönöz. Az antocián tartalom a purpur búzában hozzávatőleg 10-szer magasabb, mint a hagyományos kenyérlisztben.
Az antocián a természetes sejtvédelmet szolgálja, mivel antioxidáns hatású, a szervezetben felhalmozódott ártalmas szabad gyököket leköti.
 
   
   
   
   
  
Megjegyzések
Megjegyzés küldése