Zabpelyhes sĂĽti
Hozzávalók
11 dkg zabpehely
11 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 púpozott evőkanál sima kakaópor
1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só
2 db tojás
10 dkg vaj (puha)
5 evőkanál méz
2,5 dl joghurt (natĂşr)
ElkĂ©szĂtĂ©s
A zabpelyhet szárazon felhevĂtett serpenyĹ‘ben pár perc alatt enyhĂ©n megpirĂtjuk (vigyázzunk, hogy ne Ă©gjen meg), majd finomra daráljuk. Az Ĺ‘rlemĂ©nyt a teljes kiĹ‘rlĂ©sű liszthez keverjĂĽk, illetve a kakaĂłt, a sĂĽtĹ‘port Ă©s a sĂłt. Habosra keverjĂĽk a tojásokat, a mĂ©zet Ă©s a vajat. Mikor homogĂ©n, hozzáadjuk a joghurtot is. ApránkĂ©nt belekeverjĂĽk a tojásos masszába a lisztes egyveleget. Kisebb, vajazott-lisztezett tepsibe simĂtjuk a tĂ©sztát, Ă©s 170 fokra elĹ‘melegĂtett sĂĽtĹ‘ben körĂĽlbelĂĽl 20 perc alatt megsĂĽtjĂĽk.
 
   
  
Megjegyzések
Megjegyzés küldése