A kendernek nem túl jó a híre, ezért fontos hangsúlyozni, hogy az élelmiszerként termelt kender és a marihuána vagy kannabisz nem ugyanazok a növények, és az ipari kendermagban nyomokban sem találni THC-t, vagyis pszichoaktív összetevőt.
A kendermagnak a következő egészségügyi előnyeit használhatjuk ki. Enyhíti és megszünteti a székrekedést és annak kellemetlen tüneteit. Elősegíti a szív- és érrendszer egészségét. Ez az aprócska mag a bőrproblémákat is enyhíteni tudja, de a gyomor- és bélrendszeri gondokon is sokat segíthet.
A kendermagnak magas az oldható és az oldhatatlanrost-tartalma, így tudja fenntartani a gyomor- és a bélrendszer egészséges működését. Ezen kívül a probiotikumokat is táplálja a bélrendszerben, ami nagyon lényeges az egészséges immunrendszer fenntartásához.
A kendermag rendszeres fogyasztása elősegíti a haj, a bőr és a köröm egészségét. Nemhiába kevernek kendermagolajat különféle kozmetikai termékekbe, mint például ajakbalzsamokba, szappanokba vagy éppen krémekbe.
A kender magjából kivont olaj nagyon hatásos lehet atópiás dermatitiszre, illetve ekcémás bőrre, amely általában száraz és gyulladt szokott lenni. Még te is tudsz készíteni egy szuper ekcéma elleni krémet sheavaj, kendermagolaj és valamilyen illóolaj – például levendula-illóolaj – felhasználásával, amely nyugtató hatással rendelkezik.
A kendermagnak az omega-3 zsírsav és a GLA tökéletes zsírprofilja miatt kiemelkedő szerepe van a természetes gyulladáscsökkentésben, ezzel pedig az immunrendszer megerősítését segíti elő.
Számos kutatás számolt be arról, hogy a kendermag immunmoduláló, öregedésgátló és antioxidáns hatással rendelkezik. Ezek pedig mind-mind nagyon fontosak, hogy megőrizzük az egészségünket.
A kendermag tehát csodálatos hatásokkal rendelkezik. Akár még a fogyókúránkat is megtámogathatja, mivel ezek az apró magvak étvágycsökkentő hatással rendelkeznek. 
Nem beszélve egy másik csodás hatásáról, ez pedig nem más, minthogy csökkenti a cukor és az édesség iránti vágyat. A magvakat érdemes rendszeresen fogyasztani, mivel könnyen eltelítenek, így csillapítva az éhséget, ami hozzájárul a testsúlycsökkenéshez.
A kendermag komplett fehérjeforrás, mivel minden aminosavat tartalmaz. 
Beleértve a 8 esszenciális aminosavat is. Ezenkívül, tartalmaz még esszenciális Omega 3 és Omega 6 zsírsavakat ideális 1:3 arányban. Nagyon magas mindkét alap telítetlen sav tartalom, és ez a linolsav (56%) és alfa-linolsav (18%). Ezeknek a mágikus magvaknak a szuperélelmiszerek csoportjában helytálló helye van. Természetes gluténmentes élelmiszer. Enyhe mogyóróízük van és kinézetre nagyon hasonlítanak a hajdinára. Ha a kendermagról van szó, az emberek legtöbbször félve reagálnak, mivel ehhez a növényhez a pszichotróp anyagok hatását kötik. Nem kell azonban aggódni, az élelmiszeriparnak szánt kendermagot kizárólag a kendermag terméséből nyerik.  
 A kendermag minden mag között egyedülállónak számít. A fő tápanyagok a leghatékonyabbak a sejtek- és az izomtömeg helyes táplálására, az immunrendszer támogatására, az emésztés javítására, a kiválasztódásra és a koleszterin csökkentésére. A kendermagban található zsír "jó zsír", amelynek van ereje arra, hogy eltüntesse a testből a "rossz zsírt" (magas koleszterin és ezzel együtt a magas vérnyomás is), de vigyázni kell eközben a helyes étkezésre is és legalább minimális mozgást is be kell iktatni. A kendermag rendszeres fogyasztása eltávolítja az egészségügyi nehézségeket és erőt ad a testnek.  
Mit tartalmaz a kendermag?
A kendermag 34% fehérjét, 44% zsírt, 12% szénhidrátot tartalmaz. Minden aminosavat, rostot, omega 3 és omega 3 zsírsavat, fontos ásványi anyagokat és vitaminokat, mint a kalcium, vas, magnézium, foszfor, réz, kálium, nátrium, cink, szelén, króm, E, B, A, K vitaminok, folsav és pantoténsav. 
A kendermag és a hatásai. 
▪️Támogatja az immunrendszert
▪️Antiszeptikus hatása van
▪️Védi és támogatja a sejtnövekedést
▪️Ellátják a sejteket a fontos tápanyagokkal
▪️Támogatják az emésztést
Javítják a rendszeres székletet
▪️Egészséges zsírokkal látja el a szervezetet
▪️Fokozatosan csökkentik a magas koleszterint (rossz zsír)
▪️Javítják az izomzat minőségét
▪️Támogatják az izomtömeg regenerálódását és növekedését
▪️Lebontják a tejsav metabolitokat, amelyek az izomfájdalomért felelős
▪️Lerövidítik az izomlázat
▪️Támogatják a szervezet detoxikációját,
▪️lebontják a testben a nehézfémeket
▪️Biztositják az erős hajat és körmöket
▪️Javítják a bőr minőségét
▪️Kiváló megelőzés a szív-érrendszeri megbetegedések és a szívroham ellen ▪️ csökkenti a koleszterinszintet
Egyéb hatásai a testre
A kendermag globulint tartalmaz. 
🤷♀️ Azt kérdezik, hogy mi is az? 
A globulin a harmadik leginkább jelenlévő fehérje az emberi szervezetben. A globulin sok enzimatikus reakciót biztosít egyenesen a plazmában. Elsősorban azonban a természetes védekezőképességre hat, amely védi az emberi szervezetet a káros és idegen mikroorganizmus elől. A test ellenanyag készítéséhez használja őket.
Mikor és hogyan használjuk a kendermagot?
A napi kendermag bevitel 2 teáskanál ( kb 30g), és ez az adag lefedi a napi zsírsav és fehérjezükségletet. 
Mire vigyázzunk?  Nem ajánlatos a magokat előre ledarálni, mert elveszítik a tápanyagértéküket. 
Recept a kendermag tejre
A kendermag tej elkészítésére hámozatlan kendermagot használhatunk, és azt 1 pohárral. Éjjelre áztassuk be a vízbe, ameddig nem pattognak szét és nem jelennek meg a fehér csírák. Szűrjük le és öblítsük le. A magokat tegyük be a mixerbe és adjunk hozzá 2 pohár vizet. Mindent jól keverjünk össze, amíg nem marad egy fehér tej. A kész kendermag tejet ihatjuk magában, vagy ízesíthetjük gyümölccsel, pl. banánnal, eperrel, málnával vagy juharsziruppal és fahéjjal.
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  
Megjegyzések
Megjegyzés küldése