Ugrás a fő tartalomra

Csuda finom, krémes túrós felhő ⛅ puha torta 🎂. Kötelező kipróbálni ♥️

A túrótorták legegyszerűbbike.

 Finom és olyan mintha egy falat krémtúrófelhőbe harapnánk bele. A torta alapjába azonnal beleszerettem és ez is nagyon egyszerű. Annyira jó, hogy ezentúl minden olyan tortának ez lesz az alapja, aminek kekszalapja van (pl. sajttorta) :).

A krémet 2 perc összeállítani. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! 

🙂 EZ AZT ÉDESSÉGET TÉNYLEG ÉRDEMES, SŐT EGYENESEN KÖTELEZŐ MEGCSINÁLNI ÉS MEGKÓSTOLNI. Utálom a túrós dolgokat, de ez még nekem is ízlett!!!! 🙂 És az, hogy nem hizlal, az külön ÖRÖM! 🙂

Hozzávalók (18cm-s tortaformához):

A torta alapjához:

   100 gr zabliszt

   40 gr cukornak megfelelő édesítőszer

   70 gr olvasztott kókuszzsír / margarin / vaj

   1/2 kk vanília aroma

A krémhez:

250 gr zsírszegény túró (én az Aldi-s túrót szeretem, mert az krémtúró és sokkal jobb, mint a “darabos” túró)

1 tojás

2 dl tejföl (nyilván a zsírszegény(ebb) )

2,5 dl zsírszegény tej (0,1 %-os a legjobb)

3 kk citromlé

110 gr porcukornak megfelelő édesítő szer (én folyékony édesítőszert használok)

1 zacskó főzős vaníliás pudingpor (Aldisat ajánlom megint csak, mert ez glutén mentes)

1 kk vanília aroma

Elkészítés:

Sütőt alsó- felső sütésen melegítsük elő 180C°-ra, légkeverésen 160C°-ra.

Keverjük ki a tészta alapját. Ez pofonegyszerű, nem kell semmi más hozzá mint egy spatula, vagy fakanál (lehetőleg ne azt használjuk, amivel a hagymát kevergetjük, vagy a rántottát csináljuk.. 🙂 ). A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és nyomkodjuk bele a puha tésztát úgy, hogy a forma falára is tegyünk belőle 1-2 cm magasan. Ezt süssük az előmelegített sütőben 20 percig, közben állítsuk össze a krémet.

Mindent egy nagy robotgépbe azt usgyi! Ha nincs, sebaj, akkor egy habverővel keverjük simára. És TÁDÁÁÁ. Kész, ha letelt a 20 perc (én nem bírom ki soha, h leteljen így én már 15perc után kiveszem a sütőből..) öntsük bele a krémet, majd vissza a sütőbe és 60-70 perc alatt készre sütni! A lényeg, hogy a teteje dudorodjon ki (ez, amikor kihűl már sima lesz) és barnuljon meg kissé. 🙂 Hagyjuk a formában kihűlni, ha kész, vágjuk körbe késsel, hogy könnyebb legyen kiszedni és ehetjük is. Lekvárral még finomabb!

Nagyon nagyon jó szívvel ajánlom, mert minden falat a mámor, gyorsan elkészül és amíg sül egy vacsira is van időnk. (Vagy egy jó kis sorozatra 😉 )


  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Autofágia. Hallottál már róla?

 Meghatározza, meddig élünk Az utóbbi időben egyre többet beszélnek az autofágiáról mint az agy egészségének fenntartójáról és az élettartam növelésének eszközéről. Sokan persze gyanakodva fogadnak egy újabb titokzatos csodát ígérő idegen kifejezést, de ezúttal erre nincs okuk, hiszen 2016-ban ennek kutatásáért kapott Oszumi Josinori Nobel-díjat. A legegyszerűbb meghatározás az autofágiára az önfogyasztás , mellesleg szó szerint ezt is jelenti a kifejezés. Ez arra a természetes folyamatra utal, amelynek során a sejtek szétszedik és kitakarítják a felesleges vagy működésképtelen elemeiket. A már nem hatékony vagy rosszul működő sejtszervek, fehérjék és különféle törmelékek eltüntetésével ismét közelebb juthat a sejt az optimális működéshez. Megfelelő önfegyelemmel és előrelátással hatást gyakorolhatunk az autofágiára.  Az autofágia nemcsak azt határozhatja meg, hogy milyen jól élünk, de talán azt is, hogy mennyi ideig - írja az MBG Health. Ha...

Az időszakos böjtölés előnyei

Az időszakos böjtölés előnyei Talán a kelleténél több pozitív hatást is tulajdonítanak az időszakos böjtölésnek, mint amivel az valóban rendelkezik. A legtöbb előny úgy érzem egy kicsit eltúlzott, illetve én csak moderáltan tapasztaltam azokat. Persze vannak olyan hatások, amelyeket csak hosszú távon jelentkeznek. Ezekre még várok… Fontos megemlíteni, hogy a böjtöléssel kapcsolatos kutatások jelentős része vagy  kis mintán, vagy állatokon végzett kísérletek . Nem azt mondom, hogy a felsorolt pozitív hatások hazugságok lennének, hanem a mértékük sokkal csekélyebb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.  Az impozáns lista olvasása után tehát ne válj kultikus böjthívővé és kezdj vizespalackok beszerzésébe miközben kipakolod a hűtőszekrényed tartalmát. Kezeld helyén az előnyöket. Az időszakos böjtölés egy nagyszerű táplálkozási módszer, de nem csodapirula. A rövid szolgálati közlemény után pedig lássuk, milyen előnyökkel kecsegtet a böjtölés: 1. Serkentheti a növekedési hor...

Bulgur

Miért olyan egészséges a bulgur?   közel-keleti köret titkai. Minden, amit a bulgurról tudni érdemes. A bulgur, más néven „török rizs” nem más, mint tört búza, melyet a közel-keleti konyha több ezer éve használ köretként. Egyszerűen elkészíthető, tápláló és nagyon egészséges, nem véletlen tehát, hogy sokan ajánlják ételeink kísérőjeként a rizs helyett. A Healthline cikke összeszedte, miért is jó nekünk a  bulgur . Csupa rost és tápanyag A bulgur szárított, összetört búzaszemekből áll, elkészítéséhez leggyakrabban durumbúzát használnak, de más fajták is szóba jöhetnek. Az előfőzéskor a meghántolt búzaszemeket először lepárolják, majd kiszárítva összetörik őket. Az üzletekben már ilyen kész állapotban kapható, ezért otthon elegendő, ha leöntjük forró vízzel, majd hagyjuk, hogy jól megszívja magát vele. A rizzsel ellentétben a szemek nem ragadnak össze. A bulgur teljes kiőrlésű gabonának számít, vagyis a búzaszemek egészét fogyasztjuk. Natúr formában vagy ízesítv...