Ugrás a fő tartalomra

Meggyes 🍒 piskóta zablisztből. Liszt és cukormentes.

Meggyes 🍒 piskóta
GlutĂ©n mentes változatban is 🍒 


Imádjuk a meggyet. 🍒 Egy nagyon finom meggyes piskĂłta nem maradhat el mĂ©g akkor sem ha Ă©letmĂłdot váltottál.. Gondoltam Ă©n, Ă©s keresni kezdtem a tökĂ©letes 👌 receptet amiket ki is prĂłbáltam. Mind közĂĽl ez lett az ami tökĂ©letesen megfelelt minden izlĂ©sĂĽnknek. MĂ©g a gyereknek is Ă­zlik! 

Hozzávalók
5 tojás
5 evőkanál víz
hirdetes

3-4 csapott evőkanál cukorhelyettesítő (ízlés szerint)
6 evőkanál zabpehelyliszt
1 kiskanál sütőpor

Elkészítés

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a "cukorral" habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. Nagyméretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük (én a sütő tepsijét használtam) és 170 fokos légkeveréses sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ha piskótatekercset szeretnénk készíteni belőle, akkor még melegen feltekerjük, mikor kihűlt cukormentes lekvárral megtöltjük.

Gluténmentes verzió


Hozzávalók
5 tojás
5 evőkanál víz
3-4 csapott evőkanál cukorhelyettesítő (ízlés szerint)
6 evőkanál zabpehelyliszt (gluténmentes, én a Lidlben veszem a glutén mentes zabpelyhet, piros csomagos) vagy használhatunk rizslisztet, kukoricalisztet, bármilyen alternatív lisztet, de akár fehérjével is működik a recept
1 kiskanál sütőpor
A receptet kiegészíthetitek akár friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel is, amit a piskótába belerakva megsüthettek. Ez a recept egyszerű, de nagyszerű, mégis olyan, mintha hagyományos búzalisztes verziót készítettél volna el. Fogyasszátok egészséggel bármilyen formában!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Autofágia. Hallottál már róla?

 Meghatározza, meddig Ă©lĂĽnk Az utĂłbbi idĹ‘ben egyre többet beszĂ©lnek az autofágiárĂłl mint az agy egĂ©szsĂ©gĂ©nek fenntartĂłjárĂłl Ă©s az Ă©lettartam növelĂ©sĂ©nek eszközĂ©rĹ‘l. Sokan persze gyanakodva fogadnak egy Ăşjabb titokzatos csodát Ă­gĂ©rĹ‘ idegen kifejezĂ©st, de ezĂşttal erre nincs okuk, hiszen 2016-ban ennek kutatásáért kapott Oszumi Josinori Nobel-dĂ­jat. A legegyszerűbb meghatározás az autofágiára az önfogyasztás , mellesleg szĂł szerint ezt is jelenti a kifejezĂ©s. Ez arra a termĂ©szetes folyamatra utal, amelynek során a sejtek szĂ©tszedik Ă©s kitakarĂ­tják a felesleges vagy működĂ©skĂ©ptelen elemeiket. A már nem hatĂ©kony vagy rosszul működĹ‘ sejtszervek, fehĂ©rjĂ©k Ă©s kĂĽlönfĂ©le törmelĂ©kek eltĂĽntetĂ©sĂ©vel ismĂ©t közelebb juthat a sejt az optimális működĂ©shez. MegfelelĹ‘ önfegyelemmel Ă©s elĹ‘relátással hatást gyakorolhatunk az autofágiára.  Az autofágia nemcsak azt határozhatja meg, hogy milyen jĂłl Ă©lĂĽnk, de talán azt is, hogy mennyi ideig - Ă­rja az MBG Health. Ha...

Az időszakos böjtölés előnyei

Az idĹ‘szakos böjtölĂ©s elĹ‘nyei Talán a kelletĂ©nĂ©l több pozitĂ­v hatást is tulajdonĂ­tanak az idĹ‘szakos böjtölĂ©snek, mint amivel az valĂłban rendelkezik. A legtöbb elĹ‘ny Ăşgy Ă©rzem egy kicsit eltĂşlzott, illetve Ă©n csak moderáltan tapasztaltam azokat. Persze vannak olyan hatások, amelyeket csak hosszĂş távon jelentkeznek. Ezekre mĂ©g várok… Fontos megemlĂ­teni, hogy a böjtölĂ©ssel kapcsolatos kutatások jelentĹ‘s rĂ©sze vagy  kis mintán, vagy állatokon vĂ©gzett kĂ­sĂ©rletek . Nem azt mondom, hogy a felsorolt pozitĂ­v hatások hazugságok lennĂ©nek, hanem a mĂ©rtĂ©kĂĽk sokkal csekĂ©lyebb, mint ahogy azt elsĹ‘re gondolnánk.  Az impozáns lista olvasása után tehát ne válj kultikus böjthĂ­vĹ‘vĂ© Ă©s kezdj vizespalackok beszerzĂ©sĂ©be miközben kipakolod a hűtĹ‘szekrĂ©nyed tartalmát. Kezeld helyĂ©n az elĹ‘nyöket. Az idĹ‘szakos böjtölĂ©s egy nagyszerű táplálkozási mĂłdszer, de nem csodapirula. A rövid szolgálati közlemĂ©ny után pedig lássuk, milyen elĹ‘nyökkel kecsegtet a böjtölĂ©s: 1. Serkentheti a növekedĂ©si hor...

Bulgur

MiĂ©rt olyan egĂ©szsĂ©ges a bulgur?   közel-keleti köret titkai. Minden, amit a bulgurrĂłl tudni Ă©rdemes. A bulgur, más nĂ©ven „török rizs” nem más, mint tört bĂşza, melyet a közel-keleti konyha több ezer Ă©ve használ köretkĂ©nt. Egyszerűen elkĂ©szĂ­thetĹ‘, táplálĂł Ă©s nagyon egĂ©szsĂ©ges, nem vĂ©letlen tehát, hogy sokan ajánlják Ă©teleink kĂ­sĂ©rĹ‘jekĂ©nt a rizs helyett. A Healthline cikke összeszedte, miĂ©rt is jĂł nekĂĽnk a  bulgur . Csupa rost Ă©s tápanyag A bulgur szárĂ­tott, összetört bĂşzaszemekbĹ‘l áll, elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez leggyakrabban durumbĂşzát használnak, de más fajták is szĂłba jöhetnek. Az elĹ‘fĹ‘zĂ©skor a meghántolt bĂşzaszemeket elĹ‘ször lepárolják, majd kiszárĂ­tva összetörik Ĺ‘ket. Az ĂĽzletekben már ilyen kĂ©sz állapotban kaphatĂł, ezĂ©rt otthon elegendĹ‘, ha leöntjĂĽk forrĂł vĂ­zzel, majd hagyjuk, hogy jĂłl megszĂ­vja magát vele. A rizzsel ellentĂ©tben a szemek nem ragadnak össze. A bulgur teljes kiĹ‘rlĂ©sű gabonának számĂ­t, vagyis a bĂşzaszemek egĂ©szĂ©t fogyasztjuk. NatĂşr formában vagy Ă­zesĂ­tv...